Verkkouutiset

Venäjä arvostelee USA:n ja Norjan armeijoiden yhteistyötä: Suhteemme ovat koetuksella

Yhdysvaltain merijalkaväen joukkojen harjoitusjakso Norjassa laittaa Venäjän ja Norjan suhteet testiin, sanoo Venäjän ulkoministeriön tiedottaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjan armeija kertoo, että Yhdysvaltain merijalkaväen joukkoja on saapunut Norjaan kuusi kuukautta kestävälle jaksolle. Yhteistyö on osa sotilasliitto Naton tavoitetta vahvistaa rajaansa Venäjän kanssa.

Joukot saapuivat maanantaina Trondheimiin. Norjan mukaan kyse on osasta Oslon ja Washingtonin aiemmin solmimaa sopimusta.

Venäjä on kritisoinut USA:n joukkojen saapumista toimipaikkaansa, joka on satojen kilometrien päässä Venäjän rajasta. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharovan mukaan projekti laittaa Norjan ja Venäjän väliset suhteet koetukselle.

– Venäjän ja Norjan väliset suhteet laitetaan nyt testiin. Taloudellisen yhteistyön sijaan Norja valitsee tuoda USA-joukkoja valtionsa alueelle, Zakharova sanoo.

Norjalaisen everstin Hakon Waron mukaan USA-sotilaat käyvät läpi perustalviharjoituksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)