Verkkouutiset

Nälkäisille venäläisille annettiin neuvo: Syökää vähemmän

Ruoan hinnannoususta valittaneet venäläiset saivat paikalliselta lainsäätäjältä yllättävän vastauksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sverdlovskin alueella Uralilla ruoan hinnat ovat nousseet vuodessa peräti 25 prosenttia. Taustalla on ruplan kurssin syöksy ja Venäjän länsimaisille tuotteille asettamat vastapakotteet, kertoo The Moscow Times. Inflaation uskotaan jatkuvan tänä vuonna tätäkin kovempaa tahtia.

Asiasta Jekaterinburgissa alueen lainsäätäjälle Ilja Gaffnerille valittaneet venäläiset saivat kuitenkin yllättävän vastauksen suorassa tv-lähetyksessä: ”Syökää vähemmän”.

Gaffnerin mukaan uuden vuoden juhlahumu on nyt ohi ja ihmisten tulisi nyt urheilla. Hän kehotti muistamaan vanhoja aikoja, työvoimaa ja pitämään myös huolta kasvimaista, sekä nauttimaan nälän oletetuista terveyshyödyistä.

Kaikki asukkaat eivät olleet Gaffnerin kanssa aivan samaa mieltä. Eräs nainen valitti, ettei hänellä ole varaa ostaa enää edes sokeria raajarikkoiselle pojalleen.

Ilja Gaffner kuuluu presidentti Vladimir Putinia tukevaan Yhtenäinen Venäjä -puolueeseen, josta todettiin kommenttien olleen sopimattomia. Opposition mukaan Gaffner on ”puolueensa politiikan paras ilmentymä”. Hänen kerrotaan omistavan Jekaterinburgissa kolme asuntoa, joten ”hänen ei varmaankaan tarvitse muuttaa ruokailutottumuksiaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)