Verkkouutiset

Väestömäärä arvioitiin väärin – äänestäjät jonottivat yli 12 tuntia

Nigerialaisessa kaupungissa arviot äänestäjien määrästä menivät pieleen. Äänestyslaput loppuivat kesken ja äänestämään päästiin vasta kun muualla maassa jo julkistettiin tuloksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mararaban kaupungissa Nigeriassa presidentinvaalien järjestelyt pettivät, sillä viranomaiset olivat arvioineet äänestäjien määrän väärin, kertoo kanadalaislehti The Globe and Mail. Äänestyslaput loppuivat kesken ja myös teknisiä murheita riitti äänioikeuden tarkastusvälineistöstä lähtien.

Kahdentoista tunnin odottamisen jälkeen jonottaneet äänestäjät alkoivat epäillä järjestettyjä vaaleja ja tahallista hankaloittamista. Äänestystuloksia alettiin jo julkistaa muualla maassa. Kun vaalivirkailija koetti poistua paikalta tyhjien äänestyslippujen kanssa, hänen kimppuunsa käytiin ja laput revittiin.

Lopulta Nigerian armeijan yksikkö joutui tulemaan paikalle rauhoittamaan tilannetta. Väkijoukkoa ärsyttänyt vaalivirkailija vietiin oman turvallisuutensa nimissä pois ja lopulta äänestyskin saatiin käyntiin.

Muualla maassa äänestys toimi paljon sujuvammin. Pitkät jonot ja useiden tuntien viivytykset eivät kuitenkaan olleet harvinaisia. Äänestysaikaa onkin jouduttu lopulta paikoin pidentämään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)