Nigerialaiselle astronautille tarvitaan rahaa. Eihän se vain ole huijaus?

Sähköpostihuijaus kehittyi huippuunsa.

  • Avaruusasemalla on asukkaalle ehtinyt kertyä paljon velkaa.

Netissä on lähtenyt laajoille uusille kierroksille ja useat tiedotusvälineet maailmalla kertovat jo vuosia sitten ensi kertaa nähdystä sähköpostista. Siinä nigerialaiskirjeiden rahahuijaus on viety uudelle tasolle.

Kirjeessä nigerialainen tohtori Bakare Tunde kertoo olevansa maan ilmavoimien majurin astronautti Abacha Tunden serkku.

Astronautti Tunde on kirjeen serkun mukaan tehnyt ensimmäisenä nigerialaisena avaruuslennon salassa jo 1979 Sojuzilla. Neuvostoliiton hajottua astronautti jäi avaruuteen, kun rahtitavara vei hänen paluupaikkansa. "Hän on hyvällä tuulella, mutta haluaa palata kotiin".

Serkku kertoo olevansa virkamies, joka ei voi operoida ulkomaisten tilien kanssa. Siksi hän pyytää saada siirtää tilillesi kolme miljoonaa USA:n dollaria, joka on paluumatkan etumaksua.

Kirjeen saanut Anorak varoittaa tietävästi otsikossaan, että kyseessä "voi olla huijaus". Gizmodo kutsuu kirjettä galaksin parhaaksi juoneksi ja ihmettelee, lähtikö kirje liikkeelle ensi kertaa 2004, kuten tekstistä saattaa päätellä.

Tiedossa ei ole, onko kirje vitsi, parodia, vakavissaan tehty vai onko huijaaja päättänyt jättää kaiken tolkun.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.