Verkkouutiset

Marine Le Penin puheenjohtajasijainen sai potkut – syynä kommentit holokaustista

Kansallisen rintaman väliaikainen puheenjohtaja joutui luopumaan tehtävästään vuosituhannen alussa antamiensa lausuntojen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentiksi pyrkivän Marine Le Penin sijalla väliaikaisena Kansallisen rintaman puheenjohtajana toiminut europarlamentaarikko Jean-François Jalkh on joutunut luopumaan tehtävästä vuonna 2000 tehdyn haastattelun tultua julkisuuteen, kertoo New York Times.

Haastattelussa Jalkh ylisti Lyonin yliopiston entistä historian professoria Robert Faurissonia, joka on tuomittu vihaan ja rotuerotteluun kiihottamisesta. Jalkh myös arvioi, että natsien holokaustissa käyttämää Zyklon-B -kaasua olisi ollut mahdoton käyttää joukkotuhonnassa.

Jalkh kiisti antaneensa haastattelua, mutta haastattelun tehnyt Magali Boumaza ilmoitti nauhoittaneensa haastattelun ja nauhotteiden olevan edelleen olemassa. Jalkh on aikeissa nostaa kunnianloukkaussyytteen. Myös Le Pen kommentoi Jalkhiin kohdistuvaa huomiota asian tiimoilta kunnianloukkauksena.

Jalkhin kerrotaan myös osallistuneen Ranskaa miehittäneiden natsien kanssa yhteistyötä tehneen Vichyn Ranskan valtiopäämiehen Philippe Pétainin muistotilaisuuteen.

Kansallisen rintaman mukaan Jalkhin tilalla puolueen väliaikaisena johtajana toimii jatkossa Hénin-Beaumontin pormestari Steeve Briois.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)