Verkkouutiset

ISIS-jihadistit halusivat 4-vuotiaan mestaavan oman äitinsä

Neljävuotiaalle jesidipojalle opetettiin aseiden käyttöä ja tappamistekniikoita ISIS:n harjoitusleirillä, kertoo Dailymail.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terroristijärjestö ISIS:n jäsenet kaappasivat jesidinaisen neljävuotiaan pojan ja veivät tämän ISIS:n harjoitusleirille, missä lapselle opetettiin otteita Koraanista, šaria-lain perusteita, arabiankieltä ja toisten teloittamista miekalla.

ISIS vangitsi Bohar-nimisen naisen ja tämän neljä lasta vuosi sitten elokuussa. Heidät vangittiin 2000 muun jesidin kanssa ja siirreltiin kahden vankilan välillä. Kaksi Boharin lapsista, tämän vanhin tytär ja poika vietiin Syyriaan Rakkaan, mutta nuorempi 14-vuotias tytär ja 4-vuotias Hamo-poika saivat jäädä äitinsä luokse.

Hamo kuitenkin vietiin pian ISIS:n harjoitusleirille ja tälle alettiin opettaa ihmisten tappamista.

– He (ISIS) sanoivat, että jesidit ovat ”kafir”, joka tarkoittaa arabiaksi vääräuskoista, ja kertoivat pojalle, että tämän täytyy taistella jesidejä vastaan, Bohar kertoo.

– Kerran he antoivat hänelle miekan ja sanoivat: ”tämä on sitä varten, että tapat äitisi”, hän jatkaa.

Jesidien kohtelu ISIS:n vankileirillä oli brutaalia.

– ISIS laittoi virtsaa vesitankkeihimme ja lasinpalasia ruokaamme. He halusivat satuttaa meitä, Bohar kertoo.

Kun Yhdysvaltain johtaman liittouman tekemät ilmaiskut alkoivat, asiat muuttuivat pahemmiksi.

– ISIS-taistelijat hakkasivat meitä aina, kun amerikkalaiskoneet lensivät ylitsemme, Bohar kertoo.

Boharin mukaan toisinaan ruokaan laitettiin morfiinia vankien huumaamiseksi, jotta nämä eivät yrittäisi karata. Jos joku yritti karata tai jäi kiinni matkapuhelimen käytöstä, hänet surmattiin armottomasti.

Bohar kertoo, että kerran eräs mies surmattiin hänen silmiensä edessä ja sen jälkeen tämän ruumista kierrätettiin kaduilla ja ihmisiä vaadittiin kertomaan tunsivatko miehen.

Marraskuussa Bohar lapsineen siirrettiin Rakkaan. Siellä hän näki kuukausien jälkeen vilauksen 12-vuotiaasta vanhemmasta pojastaan, joka myös oli pakotettu ISIS:n harjoitusleirille yli kahdensadan muun lapsen kanssa.

– Näin hänet taistelijoiden tukikohdassa. Häntä lyötiin, sillä hän ei totellut ISIS:n sääntöjä, Bohar kertoo.

Rakkassa Bohar ja hänen lapsensa myytiin orjiksi. Boharn joutui eroon nuoremmasta tyttärestään, joka myytiin ISIS-taistelijalle.

– He veivät tyttäreni, joka oli vain 14-vuotias. ISIS-taistelija osti hänet, Bohar sanoo ääni murtuen.

Bohar ja hänen nuorin poikansa myytiin ensin yhdelle terroristille ja sitten toiselle. Molemmat kohtelivat heitä julmasti ja pitivät heitä nälässä.

Jälkimmäinen mies oli saudiarabialainen ISIS-joukkojen komentaja. Hän vei Boharin nuorimman pojan päivisin mukanaan harjoitusleirille, jossa lapselle jälleen opetettiin paitsi uskonasioita ja arabiaa, myös aseiden, kuten pistoolin, käsikranaatin ja miekan käyttöä. Bohar joutui työskentelemään palvelijana kahden miehen ostaman teini-ikäisen jesiditytön kanssa.

Kuukausien vankeuden jälkeen Bohar onnistui lopulta pakenemaan poikansa ja jesidityttöjen kanssa rajan yli Turkkiin. Turkissa Bohar tapasi pakolaisleirillä jälleen miehensä, jonka terroristit olivat myös aiemmin vanginneet, mutta vanhemmista lapsistaan hän ei ole kuullut mitään moniin kuukausiin.

Boharin aviomies ei vieläkään kykene puhumaan siitä, mitä ISIS pakotti hänet tekemään. Kun häneltä kuitenkin kysytään, mitä ISIS opetti hänelle hänen vankina ollessaan, hän vetää sormellaan viivan kurkkunsa poikki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)