Verkkouutiset

Venäjän ulkoministeriö vastasi Barack Obaman ministerille runolla ”vanhemmasta neekeristä”

Ulkoministeriön tiedottajan siteeraama 90 vuoden ikäinen runo sisältää sanan jota tänään ei lännessä käytettäisi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n entinen ulkoministeri John Kerry kehotti puheessaan Harvardin yliopistosta valmistuneille heitä opiskelemaan venäjää. Kerryn ironiseksi tarkoitetun huomautuksen mukaan se on paras tapa edetä nykyisessä Valkoisessa talossa.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova vastasi John Kerrylle Facebookissa. Zakharova viittasi edelliseen Barack Obaman hallintoon ja totesi, että heidän olisi kannattanut hankkia runoilija Vladimir Majakovskin runoja.

Tämän jälkeen Zakharova siteerasi Majakovskin Nuorisollemme-runon kohtaa vuodelta 1927.

Siinä todetaan epävirallisesti suomennettuna, että vaikka minä / olisin vanhempi neekeri (negro) / ja sitten / olematta masentunut tai laiska / opiskelisin venäjänkielen / pelkästään sen takia, / että se oli Leninin puhuma kieli

Facebook-kommentti sai aikaan laajan some-keskustelun siitä, mitkä ovat olleet ennen ja mitkä ovat nykyisin sopivia sanoja toisaalta USA:ssa, toisaalta Neuvostoliitto/Venäjällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)