Verkkouutiset

Nato-maat käännyttäneet Venäjän pommikoneita enemmän kuin koskaan kylmän sodan jälkeen

Nato-maiden ilmavoimat havaitsivat venäläiskoneen ilmapuolustusalueellaan 780 kertaa vuonna 2016.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nato-maiden taistelukoneet ovat havainneet ja pysäyttäneet Venäjän sotilaslentokoneita enemmän kuin kertaakaan kylmän sodan jälkeen. Independentin mukaan tapauksia oli vuonna 2016 yhteensä 780, kun vastaava luku oli 410 vuonna 2015.

Venäläiskoneiden ei tiedetä rikkoneen kansainvälisiä säännöksiä tai tulleen yhdenkään EU-jäsenvaltion ilmatilaan. Sen sijaan koneet ovat lentäneet ilmapuolustusalueilla, joita tarkkaillaan kansainvälisen turvallisuuden vuoksi.

Tyypillisessä tapauksessa ilma-alueen läheisen valtion taistelukoneet ovat havainneet ulkomaalaisen lentokoneen. Tarkistaakseen, onko kyseessä uhka, koneet ovat siirtyneet lentämään venäläiskoneen rinnalle, minkä jälkeen venäläiskone on poistunut.

Yhtenä syynä tapausten kasvaneille määrille on, että Turkin ilmavoimat ovat lisänneet operaatioitaan Syyrian rajalla.

Yhdysvaltain ilmapuolustusalueella on tällä viikolla havaittu venäläisiä sotilaskoneita neljänä peräkkäisenä iltana.

Verkkouutiset kertoi jo torstaina Venäjän koneiden lentäneen kahtena peräkkäisenä päivänä Yhdysvaltojen Alaskan rannikolla.

Keskiviikkoiltana kaksi Venäjän IL-38-vakoilukonetta lensi lähellä Aleuttien saaria Beringinmerellä. Koneet pysyivät Yhdysvaltojen ilmapuolustusalueella joitakin tunteja ennen poistumista.

Torstai-iltana kaksi Tu-95-merkkistä pitkän matkan pommittajaa lensi lähellä Alaskaa ja Kanadaa pysyen molempien maiden ilmapuolustusalueilla tuntien ajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)