Verkkouutiset

Nato-komentaja varoittaa: Kukaan ei tiedä mitä Putinin päässä liikkuu

Ukrainan aseistamisella voi olla arvaamattomia seurauksia, Naton komentaja kenraali Philip Breedlove sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen puolustusministeriössä Pentagonissa ja kongressissa puhunut kenraali Philip Breedlove sanoo Ukrainan tilanteen huononevan päivä päivältä.

Hänen mukaansa lännen yritykset hillitä Venäjää Ukrainassa eivät juurikaan toimi. Hänen mielestään Ukrainan aseistaminen olisi uhkapeliä eikä presidentti Vladimir Putinin reaktiosta ole varmuutta.

”Meidän täytyy olla tietoisia siitä, että mikäli aseistamme ukrainalaisia, voi sillä olla positiivisia seurauksia tai negatiivisia seurauksia. Sillä, mitä me teemme juuri nyt, ei ole mitään vaikutusta kentällä”, Breedlove totesi Washington Postin mukaan.

”Emme voi tietää, mitä herra Putinin pään sisällä liikkuu”, Breedlove sanoi.

”Meidän on oltava rehellisiä siitä, ettemme tiedä millaiseen päätökseen Putin päätyy”, Breedlove painotti, mahdollisesta aseavusta puhuessaan.

”Monet uskovat, että hän kiihdyttää toimiaan, jos me toimimme. Toisten mukaan tämä taas voisi nostaa (sodasta) koituvia kustannuksia ja saada hänet päättämään toisin”, Breedlove arvioi.

Breedlove on toimittanut presidentti Barack Obamalle virallisen suosituksensa siitä, mihin lisätoimiin Yhdysvaltojen tulisi ryhtyä Ukrainan tilanteen vuoksi.

Breedloven mukaan ehdotukset koostuvat nykyistä tehokkaammasta yhdistelmästä diplomaattisia, sotilaallisia ja talouspoliittisia keinoja. Hän ei kuitenkaan avannut niiden sisältöä tätä tarkemmin.

”Emme halua suuren mittakaavan sotaa Ukrainassa. Meidän on löydettävä diplomaattinen ja poliittinen ratkaisu. Selvää on, että tilanne ei parane, vaan huononee joka päivä”, Breedlove sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)