Verkkouutiset

Näin IS kouluttaa jihadisteja – ”mestausta harjoiteltiin eläimillä”

Irakilaismies kävi läpi pahamaineisen IS-järjestön koulutuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin Kurdistanista kotoisin oleva Sherko Omer (nimi muutettu) päätti liittyä Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taisteleviin kapinallisiin Syyriassa viime vuoden lokakuussa.

Omer otti kahden ystävänsä kanssa yhteyttä Kurdistanissa toimivien islamistien heille välittämiin kontakteihin.

He tapasivat lopulta Syyrian vapautusarmeijan FSA:n värväreiksi kuvittelemansa henkilöt Turkissa.

Tavallisesti pukeutuneet, siistit ja parrattomat värvääjät eivät Omerin mukaan vaikuttaneet lainkaan IS-järjestön jihadisteilta.

Totuus paljastui kuitenkin pian.

”Muutaman päivän jälkeen he kuljettivat meidät koulutusleirille Turkin ja Syyrian rajalle. Siellä meille selvisi, että kyseessä olikin IS:n leiri”, Omer kertoo Your Middle East -sivuston haastattelussa.

Omerin mukaan moni muukin leirille Turkista tullut tajusi vasta silloin, ettei ollutkaan liittynyt Syyrian kapinallisiin.

Mestausta ei harjoitella ruumiilla

Omerin mukaan huhut siitä, että alokkaita laitettaisiin mestaamaan ruumiita leireillä, eivät pidä paikkaansa.

”Meidän leirillämme mestausta harjoiteltiin kanoilla ja muilla eläimillä.”

IS:n kouluttajat olivat Omerin mukaan ystävällisiä ja kunnioittavia. Alokkaille annetaan parasta mahdollista ruokaa, vaatteita, autoja ja aseita. Lopettaminen kesken on vaikeaa.

”Tiesimme sisimmässämme, että meillä oli mahdollisuus lähteä. Aloimme kuitenkin pitää itseämme sotureina, jotka veisivät tämän veljeyden ja ylellisen elämän Syyriaan. Meille myös sanottiin, että olimme varmistaneet taivaspaikkamme. Se oli hyvin lohdullista”, Omer sanoo.

Omer kertoo, kuinka alokkaat tunsivat suoranaista velvollisuutta järjestölle, koska heihin oli käytetty niin paljon rahaa ja muita resursseja.

”Pois lähteminen olisi ollut näiden anteliaiden ihmisten pettämistä”, Omer toteaa.

Omerin mukaan alokkaille luvataan paljon IS:n leireillä.

”Meille kerrottiin, että saisimme marttyyreinä 72 neitsyttä taivaassa ja pelastaisimme kymmeniä sukulaisiamme helvetiltä.”

Omer korostaa, että vaikka IS kuvataankin usein mediassa erilaisista jengeistä koostuvana järjestönä, panostaa sen poliittinen johto taistelijoiden oppineisuuteen.

Omer koulutettiin viestimieheksi. Hän ei osallistunut omien sanojensa mukaan yhteenkään tulitaisteluun ja jäi kurditaistelijoiden vangiksi, kun hänen leiriinsä hyökättiin alkukeväästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)