Verkkouutiset

Hyvät naapurit vähentävät vanhusten sydänkohtauksia

Vanhukset saattavat saada vähemmän sydänkohtauksia, jos he kokevat asuinalueensa turvalliseksi ja mukavaksi. Myös avuliaat ja ystävälliset naapurit pienentävät sydänkohtausten vaaraa, tuoreet yhdysvaltalaistulokset osoittavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimukseen osallistui 5 000 sydämeltään tervettä keskimäärin 70-vuotiasta miestä ja naista. Heitä seurattiin neljän vuoden ajan.

Tulokset osoittivat sydänkohtausriskin sitä pienemmäksi mitä paremmaksi osallistuja asuinalueensa ja naapurustonsa koki. Yhteys säilyi voimakkaana senkin jälkeen, kun tutkijat huomioivat analyysissa osallistujien iän, tulotason ja koulutuksen, elämäntavat ja monet psyykkiset tekijät ja fyysiset sairaudet.

Vahvat sosiaaliset verkostot sekä ystävät ja omaiset ovat keskeisiä iäkkäiden terveyttä ylläpitäviä tekijöitä, joten mukava ja turvallinen naapurusto voi hyvinkin vähentää sairastumisia.

– Tulokset pitää silti vahvistaa lisätutkimuksissa ennen kuin tämä on varmaa, tutkijat kirjoittavat.

Tutkimus julkaistiin Journal of Epidemiology & Community Heath -lehdessä ja siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)