Verkkouutiset

Nämä asiat Münchenin terroriammuskelusta tiedetään

Ampujaksi on paljastunut 18-vuotias iranilaistaustainen saksalaismies.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan Münchenissa perjantai-iltana tapahtuneessa ostoskeskusammuskelussa on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut 10 ihmistä ja haavoittunut 16, joista kolmen kerrottiin aamuyöllä olevan kriittisessä tilassa. Haavoittuneiden joukossa kerrotaan olevan myös lapsia ja teini-ikäisiä. Myös kuolleiden joukossa on nuoria. Asiasta raportoi saksalainen Der Spiegel.

Saksan medioiden mukaan moni asia on vielä toistaiseksi epäselvää, ja silminnäkijähavainnot eilisillasta ovat osittain ristiriitaisia. Poliisi on epäillyt kyseessä olleen terrori-isku, mutta iskua ei kuitenkaan epäillä ääri-islamilaiseksi.

Ammuskelun kerrotaan alkaneen noin kello 18 paikallista aikaa, kun mustiin pukeutunut aseistautunut mies avasi tulen McDonald’sin edustalla. Kyseinen ravintola sijaitsee vastapäätä Olympia-ostoskeskusta.

Münchenin poliisi vahvisti Twitter-tilillään löytäneensä itsensä ampuneen miehen, joka on tunnistettu ampujaksi. Mies on 18-vuotias iranilaistaustainen saksalaismies, joka on poliisin tietojen mukaan asunut Münchenissä jo kauan. Miehen epäillään toimineen yksin.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin mukaan hyökkäyksen motiivia ei ainakaan toistaiseksi tiedetä. Saksan liittokansleri Angela Merkel on kutsunut koolle turvallisuusneuvoston hyökkäyksen takia.

Münchenin poliisi tiedottaa iskun tutkinnasta lisää puoliltapäivin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)