Verkkouutiset

Münchenin joukkomurhassa pidätys – nuorta afgaania epäillään yhteistyöstä

Münchenin joukkomurhaajan nuori ystävä on pidätetty epäiltynä tietojen salaamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan poliisi on pidättänyt Münchenissä 16-vuotiaan afganistanilaisen pojan, joka oli perjantaina yhdeksän ihmistä tappaneen David Ali Sonbolyn ystävä.

Hänen epäillään olleen tietoinen Sonbolyn murhasuunnitelmasta, mutta vaienneen asiasta, joten hän on saattanut olla tämän kanssa yhteistyössä.

Poliisin mukaan 18-vuotias Sonboly suunnitteli tekoaan vuoden ajan. Käyttämänsä käsiaseen hän oli hankkinut niin sanotusta pimeästä verkosta, jossa on mahdollista toimia tunnistamattomana.

Pimeä verkko toimii julkisen internetin rakenteissa, mutta siihen pääsy edellyttää erityisiä toimia. Tunnetuin esimerkki on Viestintäviraston mukaan Tor-verkko, joka on suunniteltu mahdollistamaan anonyymi liikennöinti liikenteen sisältö salaamalla ja reitittämällä liikenne useiden eri solmujen kautta.

BBC:n mukaan rikostutkijoiden selvitettävänä on myös se, missä määrin pidätetty nuori oli osallisena Facebookissa julkaistussa huijausviestissä, jossa ihmisiä kutsuttiin tapaamiseen Münchenin päärautatieaseman lähellä sijaitsevaan elokuvateatteriin.

Sonboly itse laittoi Facebookiin väärentämältään tililtä viestin, jossa hän kutsui ihmisiä siihen pikaruokalaan, missä hän aloitti ampumisen perjantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)