Verkkouutiset

Lähes puolet ruotsalaisista kannattaa Natoon liittymistä

Natoon liittymisellä on tuoreen kyselyn mukaan Ruotsissa selvästi enemmän kannattajia kuin vastustajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin yhteiskuntasuojelu- ja valmiusviraston MSB:n (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) tuoreessa mielipidekyselyssä Natoon liittymistä kannattaa yhteensä 47 prosenttia vastaajista. Liittymistä heti kannatti 22 prosenttia vastaajista ja liittymistä jonkin ajan kuluttua 27 prosenttia.

Natoon liittymistä vastusti vain 34 prosenttia. Mielipidettään ei osannut sanoa 18 prosenttia vastaajista.

Edellisessä mittauksessa vuonna 2014 mielipidejako oli lähestulkoon sama. Natoon liittymistä kannatti 48 prosenttia, vastusti 35 prosenttia ja 17 prosenttia ei osannut sanoa.

Naton kannatus on MSB:n mukaan Ruotsissa kasvanut viime vuosien aikana. Samalla kannastaan epätietoisten osuus on pienentynyt. Kannattajien osuus ylitti vastustajien osuuden ensimmäisen kerran vuonna 2014.

Vielä vuonna 2013 Natoon liittymistä vastusti 40 prosenttia vastaajista, ja kannattajia oli vain 36 prosenttia. Epätietoisten osuus oli 24 prosenttia.

Kyselystä käy myös ilmi, että lähes 60 prosenttia vastaajista kannattaa Ruotsin puolustusmenojen kasvattamista.

MSB:n tutkimus tehtiin verkkokyselynä viime vuoden loka-marraskuussa. Siihen vastasi 1 020 henkilöä.

Verkkokyselyn luonteesta johtuen tulokset eivät kuitenkaan ole tilastollisesti kovin tarkkoja. MSB:n mukaan merkitsevä mielipidemuutos vuoden aikana edellyttää tässä kyselyssä vähintään 5–6 prosenttiyksikön muutosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)