Verkkouutiset

”Moskova kysyy, missä mustat laatikot ovat” – uusia Donetskin puheluita julki

Ukrainan tiedustelupalvelun julkistamissa uusissa puhelutallenteissa venäläisseparatistit puhuvat pudotetun matkustajakoneen mustista laatikoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusien, sunnuntaina julkistettujen tallenteiden myötä SBU pyrkii osoittamaan, että ”venäläisosapuoli (separatistit) pyrkivät piilottamaan todisteita osuudestaan terroristitekoon”.

Tallenteissa puhuvat Donetskin kansantasavallan VOSTOK-pataljoonan komentaja Aleksander Hodakovski ja turmapaikalla olevat henkilöt.

Hodakovskiksi sanottu ääni toteaa, että ”toimi todella pian. Kiireesti. Moskova kysyy, missä mustat laatikot ovat”.

Toisessa puhelussa hän sanoo ”korkeat toverimme ovat hyvin kiinnostuneita ’mustien laatikoiden’ kohtalosta. Tarkoitan Moskovan ihmisiä”.

Ukrainan SBU on julkistanut aiemminkin puhelutallenteita, joita on myös myöhemmin vahvistettu aidoiksi. Torstai-iltana Verkkouutisten ensimmäisenä Suomessa julkaisemat tallenteet venäläisseparatistien puhelinneuvotteluista koskien tuolloin juuri pudotettua matkustajakonetta löytyvät tästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)