Verkkouutiset

Lähes puolet venäläisistä hyväksyy Molotov–Ribbentrop-sopimuksen

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolusti Molotov–Ribbentrop-sopimusta vuonna 2015.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes puolet Venäjän kansalaisista hyväksyy Molotov–Ribbentrop-sopimuksen, jonka Neuvostoliitto ja natsi-Saksa solmivat vuonna 1939, kertoo The Moscow Times.

Sopimus oli maiden välinen hyökkäämättömyyssopimus, jonka salaisessa lisäpöytäkirjassa sovittiin etupiirijaosta. Suomi kuului Neuvostoliiton etupiiriin.

Levada Centerin tekemän tutkimuksen mukaan 13 prosenttia vastaajista sanoi ”hyväksyvänsä ehdottomasti” sopimuksen, kun 32 prosenttia sanoi ”hyväksyvänsä jossain määrin” sopimuksen.

Vastaajista 17 prosenttia sanoi, että ”ehdottomasti tai jossain määrin ei” hyväksy sopimusta.

Kaksi viidesosaa kyselyn 1 600 vastaajasta sanoi kuulleensa sopimuksesta ja uskovansa, että sellainen oikeasti solmittiin. Kolmasosa sanoi, ettei ollut koskaan kuullut sopimuksesta ja 17 prosentin mielestä sopimus ”ei ollut aito”.

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolusti Molotov–Ribbentrop-sopimusta vuonna 2015. Putinin mukaan Moskova allekirjoitti sopimuksen sen jälkeen, kun länsimaat halveksivat Neuvostoliiton yrityksiä luoda anti-fasistinen blokki Eurooppaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)