Verkkouutiset

Sisilialaiselta mafiaperheeltä takavarikkoon 200 miljoonaa euroa

Mafianvastaiset viranomaiset ovat takavarikoineet sisilialaiselta mafiaperheeltä varallisuutta 200 miljoonaa euroa, kertoo yleisradioyhtiö RAI.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Messinan provinssissa toimivalta, Cosa Nostraan kuuluvalta Mistrettan mafiaperheeltä takavarikoitiin Italian korkeimman oikeuden päätöksellä omaisuutta kaikkiaan 200 miljoonan euron arvosta.

Mafiavirasto DIA (Direzione investigativa animafia) otti haltuunsa muun muassa useita yrityksiä, tontteja, kiinteistöjä ja yhteensä 90 työkonetta ja luksusautoa.

Omaisuus kuului muun muassa neljä vuotta sitten kuolleelle Mistrettan mafiaperheen johtohahmolle ja Cosa Nostran edustajalle Messinan provinssissa Sebastiano Rampullalle.

Hänen veljensä Pietro Rampulla oli yksi Cosa Nostran päälliköiden päällikön Salvatore Riinan luottomiehistä. Pietro Rampulla oli Cosa Nostran pommiekspertti ja yksi mafianvastaisen tuomari Giovanni Falconen murhan pääarkkitehtejä. Cosa Nostra surmasi vuonna 1992 Falconen, tämän vaimon ja kolme henkivartijaa moottoritien alle kätketyillä räjähteillä.

Pietro Rampulla sai vuonna 1997 teosta elinkautisen vankeusrangaistuksen, jonka jälkeen Mistrettan perhettä johti hänen veljensä Sebastiano.

Mistrettan ja Rampullan valtapiiri ulottui myös Catanian ja Ennan provinsseihin. Cataniassa hänen liittolaisiaan oli alueen voimakkain mafiaperhe Santapaola.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)