Verkkouutiset

Toimittaako Ranska sittenkin Mistral-aluksen? – Venäläisministeri esitteli kutsua luovutustilaisuuteen

Ranskan ja Venäjän vastatuuleen joutuneen sota-aluskaupan toteutuminen puhuttaa jälleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän puolustusasioista vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin julkaisi keskiviikkona Twitter-sivullaan kuvan kutsusta Mistral-aluksen luovutustilaisuuteen. Kutsun perusteella ensimmäinen alus olisi määrä luovuttaa marraskuun 14. päivänä.

Ranska solmi vuonna 2011 Venäjän kanssa kaupat kahdesta Mistral-luokan komento- ja hyökkäysaluksesta. Aluksilla voidaan kuljettaa 16 taisteluhelikopteria, kymmeniä panssarivaunuja ja noin 700 sotilasta.

Kaupan arvo on 1,2 miljardia euroa. Ranskan oli määrä toimittaa alukset syksyllä, mutta sopimus joutui vastatuuleen Krimin annektoinnin ja Itä-Ukrainan tapahtumien vuoksi.

Rogozinin tviitti on herättänyt hämmennystä. BBC:n mukaan Ranska on toistaiseksi kieltäytynyt toimittamasta aluksia, ellei Ukrainassa saada aikaan tulitaukoa ja poliittista ratkaisua kriisiin.

Ranskan valtiovarainministeri Michel Sapin totesi torstaina, etteivät edellytykset alusten luovutukselle ole vielä täyttyneet.

Rogozin ei ole toistaiseksi ottanut kantaa tviittinsä herättämään kohuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)