Verkkouutiset

Näin USA:ssa: Oikeus kumosi taas kaksi homojen avioliittokieltoa

"Kenellekään ei tuota harmia se, että sallimme samaa sukupuolta olevien avioliitot."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain oikeuslaitos on kumonnut kahdessa osavaltiossa kiellot, jotka estivät avioliitot samaa sukupuolta olevien välillä. Oikeus totesi, että Mississippin ja Arkansasin asettamat kiellot homoliitoille ovat perustuslain vastaisia, kertoo The Clarion-Ledger -lehti.

Tuomareiden mukaan perustuslain edellyttämä tasa-arvo ei toteudu, jos samaa sukupuolta olevat parin eivät saa mennä naisimisiin.

– Mississippi jatkaa muuttumistaan tavalla, jota emme voineet ennustaa 10 vuotta sitten. Kenellekään ei tuota harmia se, että sallimme samaa sukupuolta olevien avioliitot. Ne voivat jopa tukea perheitä ja tuoda lapsille tasapainoisemmat elinolot, perusteli mississippiläistuomari Carlton Reeves.

Yhdysvaltain korkein oikeus pitää samaa sukupuolta olevien liittoja perustuslain mukaisina.

Oikeuslaitos ennustaa, että päätöksestä valitetaan, joten se lykkää päätöksen toimeenpanoa. Homo- ja lesboparit eivät näin ollen voi vielä alkaa solmia avioliittoja.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on hyväksytty 35 osavaltiossa Yhdysvalloissa. Osavaltiot ovat muuttaneet lakeja homopareja suosiviksi sen jälkeen, kun korkein oikeus totesi, että samaa sukupuolta olevat parit voivat saada valtion sosiaalietuja.

Suomessa eduskunta äänestää perjantaina lakiesityksestä, joka toisi samaa sukupuolta oleville oikeuden avioliittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)