Turkin ulkoministeri pakolaisleirillä EU:lle: Jos ette maksa, he tulevat teille

Pakolaisleirillä vieraillut Turkin ulkoministeri vaati Euroopan unionia maksamaan maalleen heti sovitusti.

  • LKS 20101124 Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen presidentti Mevlut Cavusoglu tapasi eduskunnan puhemies Sauli Niinistön 24. marraskuuta 2010 Helsingissä. LEHTIKUVA Markku Ulander

    Melvut Cavusoglu.

    ()

Ulkoministeri Mevlut Cavusoglun viestistä kerrotaan muun muassa tässä, tässä ja tässä.

EU on lykännyt marraskuussa Turkille maksettavaksi sovittua kolmea miljardia dollaria. Rahalla on määrä osallistua pakolaisvirran saamiseen aisoihin.

– Jos te (EU ja kansainvälinen yhteisö) ette ojenna kättänne pakolaisille Turkissa tai ette tee yhteistyötä Turkin kanssa, nämä ihmiset tulevat teille, Cavusoglu sanoi pakolaisleirillä kaakkoisessa Turkissa käydessään.

Turkki vaatii rahoja heti ja korostaa jo käyttäneensä itse kahdeksan miljardia dollaria 2,5 miljoonan syyrialaispakolaisen rekisteröimiseen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.