Verkkouutiset

FT: Merkel tukee Junckeria komission johtoon

Talouslehti Financial Timesin (FT) mukaan Luxemburgin ex-pääministeri Jean-Claude Junckerilla on Saksan liittokansleri Angela Merkelin tuki EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Merkelin tukea on pidetty keskeisenä, kun keskustaoikeistolainen EPP valitsee kärkiehdokkaansa maaliskuussa.

FT perustaa uutisensa virkamiehiltä saamiinsa tietoihin. Neljä keskeistä virkamiestä ovat FT:n mukaan joko suoraan tekemisissä EPP:n kärkiehdokkuusnimityksen kanssa, tai heitä on vähintään informoitu asiassa.

Yksi virkamiehistä on FT:n mukaan puhunut asiasta Junckerin kanssa. Lähteen mukaan Merkel on kertonut Junckerille puhelimitse tukevansa tämän kärkiehdokkuutta. Merkelin edustaja ei halunnut kommentoida väitettä lehdelle.

Keskustaoikeistolainen EPP valitsee ehdokkaansa EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi maaliskuun alussa Dublinissa.

Kokoomuksen eurooppalainen emopuolue EPP on EU-parlamentin suurin ryhmä. Jos tilanne on sama toukokuun vaalien jälkeen, myös uuden komission puheenjohtaja tulee EPP:stä.

FT:n mukaan Junckerin ehdokkuus ei edelleenkään ole kiveen hakattu. Haastajina pidetään yhä Suomen pääministeri Jyrki Kataista sekä ranskalaiskomissaari Michel Barnieria. Mustana hevosena virkamiesten spekulaatioissa mainitaan Latvian ex-pääministeri Valdis Dombrovskis.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)