Verkkouutiset

Paljon proteiinia eikä yhtään rasvaa – Välimeren meduusaongelma ratkeaa syömällä ne

Meduusojen määrä on lisääntynyt huomattavasti maailman merillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erityisesti loistomeduusojen lisääntyminen on aiheuttanut ihmisille harmia Välimerellä. Meduusojen määrä on Välimerellä nelinkertaistunut vuodesta 2004 lähtien.

Tutkijoiden mukaan yksi syy meduusojen määrän kasvuun ovat merellä sijaitsevat tuulivoimalat ja öljynporauslautat, jotka ovat meduusojen lisääntymiselle ihanteellisia.

Italialainen biologian professori Silvio Greco kannustaa ihmisiä syömään meduusoja. Hän markkinoi ajatusta Genovan kalafestivaaleilla.

– Rakastan mereneläviä. Meduusat tuovat minulle mieleen osterit. Kun niitä syö, kielellä huomaa meren räjähdyksen. Ne ovat kuitenkin 90-prosenttisesti merivettä, Greco sanoo BBC:lle.

Grecon mukaan meduusat ovat iso ongelma biodiversiteetille eli luonnon monimuotoisuudelle. Kyse on opportunistisesta lajista, joka ottaa haltuunsa minkä tahansa tyhjän tilan vedessä. Niiden raju lisääntyminen haittaa meren ravintoketjuja ja ekosysteemejä.

Myös YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö kannustaa ihmisiä syömään meduusoja.

Grecon mukaan meduusat ovat täydellistä ravintoa ihmisille: ne sisältävät paljon proteiinia ja kollageeneja ja vain vähän energiaa. Ne eivät sisällä lainkaan rasvoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)