Verkkouutiset

Theresa Maylta kirje ydinsukellusveneiden kapteeneille viime mahdollisuudesta – ”julmin tehtävä”

Brittikirjoittaja varoittaa maan pelotteen vanhenemisesta ja jäämisestä Venäjän jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Euroopan asiantuntija Edward Lucasin kirjoitus Pelkkä Trident ei puolusta meitä Putinilta on julkaistu The Timesissa. Lucas puolustaa siinä uskottavan ydinarsenaalin ylläpitämistä,

Lucas aloittaa kuvailemalla, miten Britannian uusi pääministeri Theresa May ”on jo suorittanut julmimman tehtävän joka jokaiselle rauhanajan pääministerille kuuluu”.

Se on ”viimeisen mahdollisuuden” kirje, jossa ohjeistetaan maan neljän Vanguard-luokan sukellusveneen kapteenit tilanteen varalle, että Britannian hallitus on tuhottu. Lucas vitsailee, että mahdollisuuksien on arveltu olevan joko vastaisku, oleminen tekemättä mitään tai meno Australiaan.

Kirjoittajan mukaan edelliset pääministerit ovat sen sijaan vetäytyneet välittömästä käytännön tehtävästä, joka olisi vaikea ja epäsuosittu päätös Britannian ydinpelotteen tulevaisuudesta. Vanguard-luokan sukellusveneet ovat hänen mukaansa vanhentumassa ja muodostumassa tarpeettoman vaarallisiksi.

– Totuus on, että luotettavien ydinaseiden pitäminen arsenaalissamme saa ainakin jonkinlaisen sodan vähemmän todennäköiseksi, jopa holtittomin vihollinen ajattelee kahdesti ydiniskua maahan joka voi vastata samalla mitalla.

Edward Lucasin mielestä sukellusveneistä mistä tahansa laukaistavat ohjukset ovat selvästi paras vaihtoehto turvassa ja vapaana pysymiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)