Verkkouutiset

Hurja suunnitelma: Marsin valtauksesta tehdään tosi-tv -sarja

Mars One -järjestö aikoo rahoittaa Marsin asuttamisen järjestämällä sen ympärille tosi-tv -sarjan. Ensimmäiset televisiointioikeudet on jo myyty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Marsin asuttamista tavoitteleva Mars One -järjestö aikoo rahoittaa hankkeen järjestämällä sen ympärille tosi-tv -sarjan, kertoo Der Spiegel.

Mars Onen ajatuksena on valikoida vapaaehtoisista uudisasukkaista sopivimmat yksisuuntaiselle lennolle Marsiin. Hakijoita oli alun perin kaikkiaan noin 200 000, joista on valikoitunut tässä vaiheessa 704 sopivinta. Heistä 24 onnekkainta tullaan valitsemaan Mars-lennolle.

Lentäminen Marsiin ja sen asuttaminen eivät kuitenkaan tapahdu ilmaiseksi. Siksi järjestö onkin kääntynyt tarvittavan rahoituksen kerätäkseen tv-yhtiöiden puoleen. Tässä vaiheessa se on myynyt jo uudisasukkaiden valintaprosessin televisiointioikeudet Big Brotherin kehittäneen yhtiön tytäryhtiölle.

Suunnitelman mukaan hakijoista koottavat 25 neljän hengen tiimiä kisaavat paikasta televisiokameroiden edessä. Näistä kuusi parasta pääsevät jatkokoulutukseen.

Mars Onen on tarkoitus aloittaa valmistelevat rahtilennot jo vuonna 2018. Miehitetyt lennot seuraisivat tämän jälkeen ja ensimmäiset uudisasukkaat olisivat planeetalla vuonna 2025.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)