Verkkouutiset

Manchesterin poliisi ei enää anna tiedustelutietoja Yhdysvalloille

Yhdysvaltain poliisi vuotaa liikaa tietoja lehdistölle, sanovat Britannian viranomaiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Manchesterin poliisi ei enää luovuta tiedustelutietoja Yhdysvaltain viranomaisille, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Poliisi toteaa, että Yhdysvallat on luovuttanut tietoja lehdistölle vastoin poliisin tahtoa.

Manchesterin poliisi ”tyrmistyi”, kun New York Times -lehti julkaisi yksityiskohtia Manchesterin pommi-iskusta. Kuvissa näkyy todistusaineistoa, joka on kerätty iskun tapahtumapaikalta. Aineisto käsittää veren tahrimia jäänteitä pommista sekä yksityiskohtia repusta, jossa tekijä kantoi pommia.

Brittiviranomaisten mukaan vuotajat löytyvät todennäköisemmin Yhdysvaltain poliisin keskuudesta kuin presidentin hallinnosta.

Vuoto on jo toinen. Aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltain tiedotusvälineet julkaisivat iskun tekijän nimen 24 tuntia iskun jälkeen. Pommin räjäytti brittiläinen Salman Abedi.

Britannian sisäministeri Amber Rudd sanoi olevansa ärtynyt siitä, että tieto tekijän henkilöllisyydestä päätyi lehdistöön vastoin Britannian viranomaisten toiveita.

Britannian pääministeri Theresa May tapaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tällä viikolla, ja hänen odotetaan nostavan tietovuodot esille tapaamisessa.

22 ihmistä kuoli maanantaina Manchesterin itsemurhaiskussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)