Verkkouutiset

Mafiasota meni mönkään – pomot selliin

Palermossa muhinut mafiasota loppui alkuunsa – ainakin toistaiseksi - viranomaisten väliintulon ansiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palermon Porta Nuovan mafian hallinnollisen reviirin (mandamento) sisällä muhii sota. Porta Nuovan mandamentoon kuuluu Borgo Vecchion, Palermo Centron, Porta Nuovan ja Kalsan mafiaperheet. Kaikkiaan Palermossa on 15 mandamentoa ja sen provinssissa seitsemän, joissa on yhteensä 80 mafiaperhettä. Mandamenton mafiaperheistä valittu aluepäällikkö (capomandamento) edustaa aluettaan Cosa Nostran komissiossa.

Sodan siemenet Porta Nuovassa kylvettiin sisäisissä kiistoissa, kun alueen aiempi capomandamento pidätettiin, ja joukko vapaalla jalalla olevia pomoja katsoi paikan kuuluvan heidän valitsemalleen ehdokkaalle. Vankilassa istuvat mafiapomot kuitenkin nimittivät tehtävään Porta Nuovan perheen vs. päällikön (reggente) Giuseppe Di Giacomon.

Hänet kuitenkin ammuttiin Palermossa viisi viikkoa sitten. Elinkautista tuomiota vankilassa istuva Porta Nuovan perheen varsinainen päällikkö, Giuseppen veli Giovanni Di Giacomo antoi käskyn tappaa joukon muita mafiajohtajia veljensä murhan jälkeen.

Mafianvastaiset viranomaiset ja puolisotilaallinen poliisi karabinieerit olivat tietoisia mandamenton sisäisistä jännitteistä. Giuseppe Di Giacomon murhan jälkeen viranomaiset saivat kuuntelulaitteiden avulla selville, että velimies jakeli murhakäskyjä vankilasta. Vastauksena veljessarjan kolmonen, Marcello Di Giacomo, ilmoitti vankilaan, että kaikki on valmista kilpailijoiden surmaamiseksi.

Tämän tiedon saatuaan viranomaiset kiirehtivät jo aloittamiaan tutkimuksia ja pidättivät pääsiäisenä kahdeksan mafiajohtajaa. Perusteena oli epäily kuulumisesta mafiatyyppiseen rikollisjärjestöön. Mafiapäällikön surma ei kuitenkaan jää koskaan ilman seuraamuksia, joten asiaa on tuskin loppuun käsitelty.

Lähteet: Radiotelevisione italiana RAI, La Sicilia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)