Verkkouutiset

Italian nuorison mielestä mafia on valtiota vahvempi

Enemmistö Italian nuorisosta uskoo, että mafia on vahvempi kuin valtio.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuskeskus Centro studi Pio La Torren tekemän mielipidemittauksen mukaan 52,69 prosenttia 16-18-vuotiaista italialaisista on sitä mieltä, että mafia on vahvempi kuin valtio. Yhtä vahvana niitä pitää 27,83 prosenttia haastatelluista.

Vaivaiset 10,46 prosenttia nuorista on sitä mieltä, että valtio on mafiaa vahvempi.

Niin ikään 71 prosenttia nuorista on sitä mieltä, että valtio ei tee tarpeeksi mafian kukistamiseksi. Nuorista vain 30 prosenttia uskoo, että mafia on lyötävissä.

Nuorista 93 prosenttia arvioi, että politiikan ja mafian yhteys on vahva. Niin ikään 70 prosenttia on sitä mieltä, että poliitikkojen korruptoituneisuus on syy mafian leviämiseen Keski- ja Italiassa.

Haastatelluista 84 prosenttia katsoo, että maan suuret mafiajärjestöt ovat soluttautuneet valtionhallintoon. Peräti 41 prosenttia on sitä mieltä, että mafia ja valtio ovat yhtä.

Tutkimuksesta raportoi sanomalehti La Sicilia. Kyselyyn haasteltiin yli tuhat 16-18-vuotiasta nuorta koko Italiasta. Centro studi Pio La Torre on nimetty kansanedustaja Pio La Torren mukaan. Sisilian mafia Cosa Nostra murhasi hänet ja hänen henkivartijansa Palermossa 30. huhtikuuta 1982.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)