Verkkouutiset

Emmanuel Macron haluaa leikata puolustuksesta – kenraali erosi vastalauseena

Ranskan tuore presidentti on ottanut rajusti yhteen maan asevoimien johdon kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ajautunut julkiseen kiistaan maan asevoimien johdon kanssa. Nyt vastakkainasettelu on johtanut Ranskan armeijan päällikön, kenraali Pierre de Villiersin eroon. Asiasta kertoo Le Monde.

Macronin ja de Villiersin välinen yhteenotto sai alkunsa, kun kenraali kritisoi Macronin suunnittelemia 850 miljoonan euron budjettileikkauksia Ranskan puolustusmenoihin. De Villiers sanoi, ettei hän hyväksy suunniteltuja leikkauksia sekä kertoi pitävänsä niitä ”kestämättöminä”. Tähän Macron huomautti olevansa maan johtaja.

– Koen, että olen joutunut asemaan, jossa en enää voi taata komentavani armeijaa, joka pystyisi takaamaan Ranskan turvallisuuden nyt ja tulevaisuudessa, de Villiers kritisoi lehdistötiedotteessaan.

Le Monden mukaan de Villiersin ero on historiallinen, sillä yksikään yhtä korkea-arvoinen sotilasjohtaja ei ole eronnut Ranskan asevoimien palveluksesta viidennen tasavallan aikana, eli vuoden 1958 jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)