Hän on maailman onnekkain lentomatkustaja – ”kohdeltiin kuin rokkitähteä”

Kiinalaisnainen sai elämänsä lentomatkan kesken maan pahimman matkustuskaaoksen.

  • Zhang julkaisi kuvia tyhjästä koneesta Weibossa.

    ()
  • LKS 20160203 SRL01; In this photograph taken on February 2, 2016, thousands of travelers throng a train station in Guangzhou as they prepare to head home for the upcoming Lunar New Year. Tens of thousands of Lunar New Year travellers in China were stranded February 2 at a station in Guangzhou, state media said, after snow and ice elsewhere disrupted the world's largest annual human migration. LEHTIKUVA / AFP PHOTO

    Matkustajien tulvaa Guangzhoun juna-asemalla.

    ()

Zhang-niminen kiinalaisnainen on noussut puheenaiheeksi kotimaansa sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun hän kertoi erikoisesta lentomatkastaan kiinalaisessa Weibo-palvelussa.

Zhang sattui nimittäin olemaan China Southern Airlinesin Wuhanista Guangzhouhun matkanneen Boeing 737-lentokoneen ainoa matkustaja.

”Olin niin onnellinen. Se oli minulle harvinainen elämys ja jotain ihan uutta. Tunsin itseni rokkitähdeksi”, Zhang totesi Weibossa BBC:n mukaan.

Nainen kertoo saaneensa erikoiskohtelua koko lennon ajan.

Zhangin kokemuksesta ainutlaatuisen tekee hetki, johon se osui. Kiina on parhaillaan valtavan matkustuskaaoksen vallassa, kun sadat miljoonat eri puolilla Kiinaa työskentelevät ihmiset matkustavat samanaikaisesti koteihinsa viettämään kiinalaista uutta vuotta.

Huonot säät ovat hankaloittaneet tilannetta entisestään, kun sekä junia että lentoja on jouduttu perumaan.

Zhang pääsi yksin koneeseen lumimyrskyn ansiosta. Hän sattui olemaan ainoa matkustaja, joka ei perunut lentoaan tai vaihtanut sitä aikaisempaan, kun lentoyhtiö ilmoitti, että vuoro todennäköisesti peruttaisiin.

Onnellisen kiinalaisnaisen Weibo-tarinaa on kommentoitu runsaasti.

”Sisko, olet selvästikin maailman onnekkain matkustaja – nauti siitä”, eräs käyttäjä kirjoitti.

Zhangin saama huomio ei ole ollut kuitenkaan täysin positiivista. Jotkut Weibo-käyttäjät ovat suivaantuneet siitä, että lentoyhtiö kehtaa lennättää yhtä ainoaa matkustajaa tällaisena aikana.

”Eikö tämä ole törsäystä, kun otetaan huomioon matkan osuminen kiinalaiseen uuteen vuoteen, jolloin tuhansia ihmisiä rusentuu vain, koska he haluavat matkata kotiin”, kuului eräs kommentti.

Jotkut ovat kutsuneet Zhangin lennättämistä silkaksi polttoaineen tuhlaamiseksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.