Verkkouutiset

Yllättävä tieto maahanmuutosta – tämän moni arvioi väärin

Vastaajat kaikista tutkituista maista yliarvioivat järjestelmällisesti maahanmuuttajien määrän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaikki, mitä luulit tietäväsi maahanmuutosta, on todennäköisesti väärin. Tai jos ei kaikki, niin ainakin numerot. Näin toteavat tutkijat John Sides ja Jack Citrin, jotka vertailivat maahanmuuttolukuja Yhdysvalloista, Euroopasta ja Australiasta. Tutkijat vertasivat kansalaisten arvioita ja todellisia lukuja ulkomailla syntyneiden väestöosuuksista eri maissa ja totesivat, etteivät luvut täsmää. Tuloksista raportoi World Economic Forum.

Jokaisessa tutkitussa maassa ihmiset yliarvioivat maahanmuuttajien määrän. Tilastojen mukaan ranskalaiset arvioivat eniten väärin: maassa on ulkomailla syntyneitä vain 10 prosenttia, vaikka vastaajat arvioivat heitä olevan jopa 25–30 prosenttia väestöstä.

Vähäväkisemmät maat, niin kuin Suomi ja Puola, arvioivat määrät lähestulkoon oikein. Molemmissa maissa väestöstä noin 5 prosenttia on maahanmuuttajia, ja vastaajien yleisimmät arviot olivat 5-10 prosenttia.

Eurooppalaiset maat pääasiassa yliarvioivat maahanmuuttajien määrän. Esimerkiksi Britanniassa ja Portugalissa maahanmuuttajia arvioitiin olevan 20–25 prosenttia väestöstä, kun tosiasiallinen määrä on 5-10 prosenttia. Yhdysvalloissa tutkimuksia tehtiin kaksi, ja vastaajien mukaan osuus olisi 25–30 prosenttia, vaikka luku on oikeasti 10–15 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)