Verkkouutiset

Asuntokupla vaanii – hinnat Lontoossa nousseet jopa 60 prosenttia vuodessa

Asuntojen hinnat ovat nousseet Lontoossa viimeisen vuoden aikana keskimäärin lähes 30 prosenttia. Suosituimmilla alueilla nousu on ollut vielä huimempaa. Asiantuntijat varoittavat asuntokuplasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntojen hinnat ovat Daily Mailin mukaan nousseet vuoden aikana Lontoossa keskimäärin peräti 29,5 prosenttia. Käytännössä luku tarkoittaa yli 131 000 euron nousua asuntoa kohden. Suosituimmilla alueilla kaupungin länsipuolella hinnat ovat räjähtäneet lähes 63 prosentin kasvuun.

Kysyntä ja tarjonta eivät ole tasapainossa. Samaan aikaan kun uusien myytävien kohteiden määrä nousi 1,8 prosenttia, kasvoi uusien ostajien määrä 24,5 prosenttia. Taustalla ovat sekä ulkomaiset investoijat, jotka pitävät kaupunkia turvallisena ja houkuttelevana kohteena, että myös ensiostajien kasvu. Hallitus on tukenut voimakkaasti ensiasuntojen ostajia, jotka saavat nyt tukea jopa 600 000 punnan (noin 730 000 euroa) arvoisiin kiinteistöihin.

Asiantuntija-arvioiden mukaan Lontoon hintakupla on jo todellisuutta ja pelkona on sen leviäminen muualle maahan. Koko maassa hintakehitys oli viime vuonna keskimäärin 7,4 prosentin kasvussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)