BBC: Brexit-leiri sai merkittävän tukijan Lontoosta

Lontoon pormestari kehuu pääministeri David Cameronin neuvottelemaa sopimusta, mutta haluaa silti maan eroavan Euroopan unionista.

  • LKS 20160221 - London Mayor Boris Johnson delivers a statement to the media regarding his position on the forthcoming EU referendum outside his home in London on February 21 , 2016 London mayor Boris Johnson on February 21 said he would support a vote for Britain to leave the European Union in a blow for Prime Minister David Cameron ahead of a membership referendum in June. / AFP / NIKLAS HALLE'N - LEHTIKUVA / AFP

    Boris Johnson.

    ()

Britannian pääministerin puoluetoveri, pääkaupunki Lontoon pormestari Boris Johnson on ilmoittanut kampanjoivansa maan EU-eron puolesta, kertoo BBC.

Johnsonin mukaan pääministeri David Cameron teki fantastisen hyvää työtä lyhyessä ajassa neuvotteluissaan Euroopan unionin kanssa.

"En silti usko, että kukaan voi realistisesti sanoa tämän olevan perustavanlaatuinen muutos Euroopan unioniin tai Britannian suhteisiin Euroopan unioniin", Johnson sanoo.

Hän kritisoi EU:ta muun muassa liiallisesta lainsäädännöstä. Unioni on hänen mukaansa vaarassa ajautua pois oikeanlaisesta demokraattisesta ohjauksesta.

Cameronin mukaan Britannia on parempi, turvallisempi ja vahvempi unionin jäsenenä.

"Euroopan unionista lähteminen olisi hyppy pimeään."

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.