Verkkouutiset

Opiskelija rakensi tulta syöksevän lennokin, ongelmia viranomaisten kanssa

USA:ssa alkaa heinäkuussa oikeudenkäynti, joka koskee kuluttajien miehittämättömien lennokkien sääntelyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Connecticutin osavaltiossa heinäkuussa alkavassa oikeudenkäynnissä on Ars Technican mukaan kyse opiskelija Austin Haughwoutin YouTubeen lataamasta kahdesta videosta.

Ensimmäisellä videolla Haughwoutin lennokki tulittaa käsiaseella metsässä. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Toisella videolla lennokki käristää liekinheittimellä vartaassa pyörivää kalkkunaa metsässä. Kukaan ei loukkaannu videoilla – puut kyllä palavat.

Videot ovat aiheuttaneet keskustelua kauko-ohjattavista miehittämättömien lennokkien käytöstä ja vaaroista.

Yhdysvaltain ilmailuviraston (FAA) lakimiehet alkavat selvittää asiaa Haughwoutin juristien kanssa heinäkuussa New Havenin tuomioistuimessa.

FAA katsoo, että sillä on oikeus säännellä myös kuluttajien omistamia lennokkeja, joita ohjataan kauko-ohjaimella. Monien harrastajien mielestä näin ei ole, ja FAA ylittää valtuutensa.

– Kun FAA:n ohjesääntö aikanaan luotiin, lennokit olivat osa tieteiskirjallisuutta, Haughwoutin asianajaja Mario Cerame totesi oikeudelle lähettämässään muistiossa.

– Ohjesääntö ei ottanut huomioon niiden olemassaoloa. Ohjesääntö suunnattiin koskemaan lentokoneita, helikoptereita ja ilmalaivoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)