Verkkouutiset

Liettuan presidentti: Venäjän toiminta on terrorismia

Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite arvostelee kovin sanoin Venäjän toimia Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Venäjän joukkoja on läsnä Itä-Ukrainassa tälläkin hetkellä ja samaan aikaan valtio valehtelee avoimesti ja kiistää tämän”, Dalia Grybauskaite totesi yhdessä Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa Liettuan Karmëlavassa pitämässään lehdistötilaisuudessa, Delfi kertoo.

Grybauskaiten mukaan maa, joka määrää sotilaansa salaamaan alkuperänsä ja tuo tunnuksettomia joukkoja, kalustoa ja raskaita aseita toiseen maahan, täyttää kaikki kansainvälisen terrorismin tunnusmerkit.

Pääsihteeri Stoltenberg kertoi Naton seuraavan venäläisten joukkojen siirtymistä Ukrainaan ja kohti Minskin tulitaukosopimuksessa sovittua aseleporajaa separatistien ja Ukrainan armeijan välillä.

Stoltenbergin mukaan Nato on havainnut sotilaita, panssarivaunuja, tykistöä ja kehittyneitä ilmatorjuntajärjestelmiä.

”Olemme havainneet myös joukkojen liikkuvan kohti rajaa, jonka pitäisi olla se, johon tulitauon tulisi perustua. Olemme siis havainneet joukkojen liikkuvan kohti länttä myös Itä-Ukrainan sisällä Tämä on hyvin vakavaa, koska se tekee Minskin sopimuksen tyhjäksi”, Stoltenberg sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)