Verkkouutiset

Täysin unohdetussa holocaustissa tuhottiin usean maan juutalaiset

Libyan, Marokon, Tunisian ja Irakin juutalaisväestön lopettamisia ei tunneta yleisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Natsi-Saksan toisen maailmansodan yhteydessä suorittama juutalaisten kansanmurha Euroopassa on tunnetusti ollut Nürnbergin oikeudenkäynnistä asti merkittävästi tietoisuudessa. Hirmuteot tunnetaan niin populaarikulttuurissa, mediassa kuin tutkimuksessakin.

Pohjois-Afrikassa ja Irakissa samaan aikaan tapahtuneet vastaavat teot ovat jääneet varjoon. Tohtori Yvonne Kozlovsky-Golan tulee Suomeen esitelmöimään noiden alueiden juutalaisten holocaustin tuntemattomuudesta läntisessä kulttuurissa Limud Helsingin esitelmätilaisuudessa 28.1.2017.

Pohjois-Afrikan holocaust ja leiritykset koskivat Eurooppaa pienempää määrää ihmisiä, mutta niissä tuhottiin kyseisistä maista kokonaisia juutalaisyhteisöjä. Jäljelle jääneet pakenivat maista sodan jälkeen niin, ettei niissä käytännössä tänään elä juutalaisia.

Libyan kahdessa suuressa juutalaisyhteisössä oli ennen sotaa 40 000 ihmistä. Tunisiassa noin 5 000 juutalaista vietiin kolmelle leirille. Irakissa 1.-2. kesäkuuta 1941 brittien ollessa tulossa tapettiin pogromissa 200 juutalaista ja 900 kotia tuhottiin.

Työleirejä oli Marokossa 30, Algeriassa 36 ja Tunisiassa 38. Saksa otti 2002 vastuun Libyassa leireille joutuneista juutalaisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)