Verkkouutiset

Venäjän kenraalin traktorikuski-kaksoisolento sekoitti Ukrainaa – Putiniltakin erikoinen kommentti

Hybridisodan kierouksissa ukrainalaiset ovat hämääntyneet salaperäisestä kenraalista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan Debaltseven valtauksessa Venäjän kenraali ja maavoimien apulaispäällikkö Aleksander Lentsov oli valvomassa tapahtumia.

Interpreter Magazine uutisoi viime viikolla huhusta, jonka mukaan kenraalilla olisi salaperäinen ”kaksoisolento” Luhanskin kansantasavallassa. Hän oli milloin traktorikuskina, milloin kaivosmiehenä haastateltu henkilö. Moni oli vakuuttunut, sodan lukuisien hämäysten ja vastaavien tapausten sekä provokatsijan ja maskirovkan vuoksi, että kyseessä oli ollut kenraali itse – mutta julkaisu ei ollut asiasta varma.

Novaja Gazeta päätti miehen olevan sama. Seuraavaksi Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU julkaisi oheisen videon kenraali Lentsovista ja Lentsovin näköisistä, sotauutisissa esiintyneistä miehistä. SBU:n videoon ei liitetty mitään kommenttia – katsoja sai tehdä johtopäätöksensä.

Liettuan ulkoministeriön strategisen viestinnän osasto otti asiasta ilon irti Twitterissä. Liettuan Twitter-tili laittoi pystyyn äänestyksen siitä, onko kenraali Alexander Lentsov kaivosmies vai traktorinkuljettaja.

Kiinnostavaksi asian teki presidentti Vladimir Putin. Hän totesi Ukrainan Debaltseven-joukkoja tarkoittaen kryptisesti 17. helmikuuta, että ”on kivuliasta hävitä, varsinkin kun ei häviä tavalliselle armeijalle vaan ihmisille jotka vielä eilen olivat kaivosmiehiä tai traktorinkuljettajia”.

Interpreter toteaa kuitenkin nyt kuvien kanssa, että kyseinen samannäköinen mies oli ja on Venäjän eversti Nail Nurullin.

Vladimir Putin siis ilmeisesti teki rivien välissä pilkkaa väärästä väitteestä.

Salaperäisestä Aleksander Lentsovista on liikkunut paljon muitakin huhuja. Netti- ja videojulkisuudessa on yhä ratkaisematta, oliko hän Donetskissa vai Debaltsevessa valtauksen päivänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)