Verkkouutiset

Matkustajakone oli laskeutumassa neljän lentokoneen päälle – ”historian suurin ilmailukatastrofi lähellä”

Neljässä lentokoneessa oli täydet tankit polttoainetta ja matkustamot täynnä ihmisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain San Franciscossa oli perjantaina lähellä käydä yksi historian pahimmista ilmailuonnettomuuksista, kun Air Canada -lentoyhtiön lentäjä laskeutui San Franciscon kansainvälisen lentokentän rullaustielle kiitoradan sijaan. Liittovaltion ilmailuhallinto FAA tutkii harvinaista tapausta, josta kertoo Mercury News.

Rullaustiellä oli pysäköitynä neljä lentokonetta, jotka olivat täynnä matkustajia. Koneet odottivat lähtölupaa. Lennonjohtaja lähetti Air Canadan Airbus 320 -koneen takaisin ilmaan tekemään kierroksen ennen turvallista laskeutumista.

FAA:n tutkijat yrittävät selvittää, miten kauas Air Canadan kone jäi maasta ja törmäämisestä neljään pysäköityyn koneeseen. Ilmeinen pilottivirhe on herättänyt suurta kohua ilmailualalla.

”Tapahtunut oli lähellä olla historian suurin ilmailukatastrofi”, sanoo United Airlinesin kapteeni Ross Aimer, joka on ollut tapahtumien tiimoilta yhteyksissä lentäjiin eri puolilta Yhdysvaltoja.

Jos miettii Airbusia törmäämässä neljään matkustajalentokoneeseen, joissa on täysi tankki ja matkustamo täynnä ihmisiä, voi kuvitella, kuinka kammottavaa tämä olisi voinut olla”, Aimer lisää.

Air Canadan tiedottaja Peter Fitzpatrickin mukaan Torontosta lähtenyt lento AC759 laskeutui tapahtuman jälkeen normaalisti.

”Tutkimme yhä, mitä on tapahtunut, emmekä voi siksi tässä vaiheessa kertoa lisätietoja”, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)