Verkkouutiset

”Le Monden toimittaja” olikin Venäjään kytketty salamurhaaja

Toimittajana esiintynyt tappaja yritti murhata kahta Vladimir Putinin vihollista Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

New York Times uutisoi ranskalaisella aksentilla puhuneesta pitkästä miehestä. Ukrainan Kiovassa hän kulki päättäjien tilaisuuksissa Le Monde -lehden toimittaja Alex Wernerinä esiintyen.

Mies oli Amina Okujevan mukaan ”elegantti, tyyni ja itsevarma”. Okujeva ja hänen miehensä tunnetaan hyvin Ukrainassa vapaaehtoisina taistelijoina, jotka ovat olleet sotimassa Itä-Ukrainassa venäläisiä vastaan.

”Alex Werner” oli haastatellut Amina Okujevaa ja hänen miestään kolme kertaa aiemminkin. Viimeisen haastattelun yhteydessä 1. kesäkuuta hän ampui Okujevaa ja hänen miestään antaessaan autossa ”lahjaa” paketista.

Pariskunta toipuu sairaalassa. He pelastuivat vain, koska rouva oli itsekin aseistautunut.

”Alex Werner” oli todellisuudessa ”Dingoksi” kutsuttu tsetseeni ja salamurhaaja Artur Denisultanov-Kurmakayev. Ukrainan turvallisuuspalvelujen mukaan hän toimi Venäjän lukuun.

Venäjän hallitus laillisti jo 2006 terroristiuhkia aiheuttavien ihmisten murhat ulkomailla. Kreml ei ole myöntänyt, että lain puitteissa olisi toimittu. 2012 Kreml syytti Okujevan miestä Vladimir Putinin salamurhayrityksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)