Verkkouutiset

Mafia tappoi ja poliisi takavarikoi 54 miljoonaa euroa

Sisilian mafia Cosa Nostra on antanut jälleen kuulua itsestään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viranomaiset ovat takavarikoivat tiistaina Sisilian Agrigenton mafiaperheiltä 54 miljoonaa euroa, jotka olivat kahden yrittäjän nimissä. Takavarikkoja tehtiin paitsi Sisiliassa, myös Espanjassa. Viranomaisten haltuun siirtyi muun muassa 12 yritystä.

Samaan aikaan toisaalla Agrigenton Cosa Nostra tappoi 52-vuotiaan miehen, jonka pojalla oli yhteyksiä Agrigenton provinssin korkeimman mafiajohtajan Gerlandino Messinan piileskelyyn. Poliisi löysi Messinan lokakuussa 2010. Surmatun poika toimitti Messinalle elintarvikkeita tämän piileskelyn aikana, ja häntä seuraamalla poliisi pääsi mafiajohtajan jäljille.

Niin ikään Corleonen mafia koki tiistaina iskun, kun poliisi pidätti neljä Corleonen mandamentoon, eli Cosa Nostran hallintoalueeseen kuuluvaa mafiosoa. Joukossa on Palazzo Adrianon mafiaperheen päällikkö Pietro Paolo Masaracchia.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että Corleonen mafia on onnistuneesti täyttänyt rivinsä, maksattaa suojelurahaa yrityksiltä jopa siinä määrin, että yritykset joko lopettavat tai joutuvat mafia haltuun sekä lypsää välirahaa niin yksityisistä kuin julkisistakin urakoista.

Historiallista oli, että ensimmäistä kertaa Corleonessa muutama yrittäjä todisti mafiaa vastaan.

Keskiviikkona puolestaan Italian mafianvastaiset viranomaiset iskivät Calabrian mafiaa ’ndranghetaa vastaan tuhannen poliisin voimin koko maan alueella. Pidätyksiä tehtiin yli 160.

Lähteet: La Sicilia, RAI, La Stampa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)