Verkkouutiset

ISIS:n kadotettu sukupolvi uhka – lapsista koulutetaan tulevaisuuden tappajia

Europol on huolissaan terroristien keskuudessa kasvaneista lapsista. Isisin uskotaan kouluttavan heistä tulevaisuuden terroristeja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan poliisivirasto Europol on huolissaan siitä, mitä roolia nykyisten jihadistien lapset tulevat näyttelemään tulevaisuudessa, kertoo The Independent. Isisin propagandassa on esitelty heidän kouluttamistaan terroristeiksi. Isisin ”kalifaatissa” uskotaan olevan kaikkiaan 31 000 raskaana olevaa naista.

Asiantuntijoiden mukaan terroristijärjestö näkeekin lapset olennaisena osana onnistumistaan pitkällä aikavälillä sekä uskoo heidän olevan parempia ja tappavampia taistelijoita syntymästä saakka tehdyn aivopesun ansiosta. Isisin julmuuksia seuraava aktivistiryhmä onkin ollut huolissaan, että nuoremmat ”kadotetun sukupolven” värvätyt saattaisivat jatkaa verisiä yrityksiä muodostaa kalifaatti.

Europolin mukaan Isisin riveihin on siirtynyt noin 5 000 EU:n jäsenmaiden kansalaista. Tuoreen raportin mukaan heidän lapsensa saattavat muodostaa tulevaisuudessa turvallisuusuhkan EU:n jäsenvaltioille.

Tutkija Nikita Malik on samaa mieltä. Hänen mukaansa lapset ovat välitön uhka ja tulevat olemaan paljon terroristivaltiota pidempiaikainen haaste.

”Heidän koulutuksensa ja oppinsa kasvattaa vihaa länttä vastaan ja väittää kaikkia muita valtioita laittomiksi. Näillä lapsilla ei tule olemaan yhteyttä muihin näkemyksiin”, hän sanoo.

Malikin mukaan esimerkiksi Britannialla ei ole kattavaa strategiaa ulkomaisten taistelijoiden lasten uudelleenkasvatuksen tai uudelleensopeutumiseen, etenkään jos he palaavat sankoin joukoin Isisin kukistuttua Syyriassa.

”Useimmat näistä lapsista eivät tiedä mitään Britanniasta, mutta nykyinen lainsäädännön mukaan maalla on kuitenkin vastuu heitä kohtaan kansalaisina. Se on erittäin monimutkainen tilanne.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)