Verkkouutiset

Valokuvat todistavat venäläissotilaiden taistelevan Itä-Ukrainassa

Venäjä ei ole ottanut kantaa Ukrainan julkaisemiin kuviin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain ulkoministeriö on julkaissut Ukrainasta kuvia, joiden se uskoo todistavan, että Itä-Ukrainassa taistelee Venäjän armeijan sotilaita. Yhdysvallat on saanut kuvat Ukrainan viranomaisilta. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaiset ja brittiläiset tiedotusvälineet.

Kuvissa näkyy venäläisiä sotilaita Georgiassa vuonna 2008. Samat sotilaat ovat uusien kuvien perusteella nyt Ukrainassa.

Venäjän hallitus ei ole ottanut kantaa kuviin. Venäjä on kiistänyt, että se olisi lähettänyt joukkojaan Itä-Ukrainaan. Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi asian edellisen kerran viime torstaina.

Ukrainan mukaan kuvat todistavat, että Venäjä tekee yhteistyötä separatistien kanssa ja pyrkii horjuttamaan Itä-Ukrainan tilannetta.

Yhdysvaltain mukaan on olemassa ”laaja yhteisymmärrys kansainvälisessä yhteisössä”, että Venäjän armeija ja Ukrainan Venäjän-mieliset joukot tekevät yhteistyötä.

Muun muassa brittiläinen BBC on julkaissut kuvia venäläissotilaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)