Verkkouutiset

Ruotsalaisten outo markkinointitempaus: tehdään kuusta kirkkaampi

Kosmetiikkayhtiö Foreo väittää keränneensä yli 52 miljoonaa dollaria projektiin kuunvalon kirkastamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yötaivaan kirkkaampi kuu säästäisi valtavasti valaistuskuluja. Maan päälle tulisi pidempiä päiviä ja kirkkaampia öitä. Ehkä kuun valosta saataisiin kirkkaampi sijoittamalla kuuhun oikeille paikoille suuri määrä heijastavaa materiaalia?

Mielikuvituksellista Brighter Moon -ideaa markkinoi ”instituutissaan” ruotsalainen Foreo. Suunnitelmissa on kuitenkin vähintään muutamia muttia, kertoo Mashable.

Ensiksikin, Foreo on kosmetiikkayhtiö.

Yhtiö kieltäytyy antamasta tietoja yhdestäkään väitetystä rahoittajastaan.

Foreon instituutti ilmeisesti hakee joukkorahoitusta hammasharjalle. Se saattaa olla todellinen. Kuuhankkeessa lienee siis kyse markkinointitempauksesta.

Mashable on kuitenkin innostunut kuuideasta. (Sitä paitsi Foreon kuuvideo on hieno.) Noin Sveitsin kokoiselle alueelle oikeaan kohtaan kuussa levitetty heijastava materiaali voisi lisätä maahan tulevan valon määrää 80 prosentilla. Ilmiötä ei näkyisi uudenkuun aikaan, joten yö- ja tähtitaivas säilyisi – mutta täysikuun aikaan tähdet katoaisivat.

– Mutta se on todennäköisesti joka tapauksessa vitsi (vaikka yhtiö väittää toista), joten eipä sillä väliä, Mashable kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)