Verkkouutiset

Moskova suorittaa Krimillä väestönlaskennan – ”monista tulee venäläisiä”

Venäjän pääministerin mukaan Krimillä tehdään väestönlaskenta syyskuun ja joulukuun välillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Dmitri Medvedevin ilmoituksen mukaan ”nykyiset tiedot eivät heijasta (Krimin) väestön todellisia sosiodemograafisia ominaisuuksia”. Medvedev toivoo väestönlaskennasta saatavan ehdottoman kattavia tietoja muun muassa budjetin suunnittelua varten.

Edellinen väestönlaskenta Krimillä tehtiin 15 vuotta sitten. Kommersantin haastattelussa kaksi asiantuntijaa tekee selväksi, että nyt on kyse sen osoittamisesta, että Krimin tataarit ja ukrainalaiset ovat niemimaalla pienempi ryhmä kuin ne uskovat.

Krimin tataarien mukaan heitä on 450 000 ja virallisesti heitä on 270 000. Venäläiset sanovat uuden väestönlaskennan lopettavan Ukraina-mielisten ”vääristelyn” ja Kiovan väärennökset luvuista.

”Tulokset tulevat yllättämään ihmisiä. Monista ukrainalaisiksi itseään kutsuneista tulee venäläisiä”, dosentti Sergei Kiselev sanoo Kommersantissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)