Verkkouutiset

Kreikka-sopu oli kiinni vain 60 miljoonasta eurosta

Sopimus tukipaketista oli ollut hilkulla syntyä, mutta kreikkalaisia ei kiinnostanutkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi keskiviikkona europarlamentin EPP-ryhmän suljetussa kokouksessa Kreikan valtiovarainministeri Yanis Varoufakiksen vetäneen neuvottelijansa pois juuri, kun sopu Kreikan tukipaketista oli syntymässä, Politico kertoo.

Junckerin kerrotaan kritisoineen rajusti Kreikan valtiojohtoa.

”Juncker sanoi, että olimme valmiina siirtämään tulevat EU-varat etupainotteisesti Kreikan käyttöön ja Kreikan hallitus ei suostunut sopimukseen. Tämä vakuutti heidät siitä, etteivät kreikkalaiset olleet kiinnostuneita sopimuksesta ja että kyse oli ideologisesta asiasta”, EPP:n kokoukseen osallistunut europarlamentaarikko sanoo.

Europarlamentaarikon mukaan Juncker kertoi neuvottelujen edenneen niin lähelle ratkaisua, että osapuolet kiistelivät enää 60 miljoonasta eurosta.

Kolme eri lähdettä vahvistaa Junckerin puhuneen samasta summasta. Hän ei ollut kuitenkaan kertonut tarkemmin mihin rahat liittyivät.

Junckerin mukaan pääministeri Alexis Tsipras ja valtiovarainministeri Yanis Varoufakis olivat jatkuvasti muuttaneet ehdotuksiaan ja olleet haluttomia sopimaan asioista, riippumatta siitä, kuinka paljon EU-neuvottelijat suostuivat taipumaan.

”Juncker syytti Tsiprasta tapahtuneesta. Hän sanoi, että mikäli sopimusta ei synny, on kyse puhtaasti ideologisista syistä, koska suuria erimielisyyksiä ei ollut”, eräs lähde kuvailee.

Hänen mukaansa Jean-Claude Juncker oli myös todennut, että ”ei” -ääni Kreikan sunnuntain kansanäänestyksessä tarkoittaisi, että Kreikka lähtee eurosta.

Alexis Tsipras totesi keskiviikkona pitämässään televisiopuheessa puolestaan, ettei pöydällä olevan tukipaketin hyväksymistä vastaan äänestäminen tarkoittaisi vielä euron jättämistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)