Verkkouutiset

Kreikkalaismeppi pakolaistulvasta: “jos 60 tulee kumiveneellä, pitäisikö heidät muka tappaa?”

Kreikkalainen europarlamentaarikko ei hyväksy EU-kumppanien kritiikkiä kreikkalaisesta rajavalvonnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”EU-kumppanit valittavat ulkorajojen valvonnasta. Mitä tällä tarkoitetaan? Jos kumiveneellä saapuu 60 ihmistä, mitä pitäisi tehdä. Pitäisikö heidät tappaa? Tämä on uskomatonta”, Kreikan vasemmistolaisen Syriza-puolueen europarlamentaarikko Stelios Kouloglou toteaa Euractivin mukaan.

Kouglou kommentoi rajavalvonta-asiaa BBC:n radiohaastattelussa.

Kreikkaa on kritisoitu voimakkaasti kehnosta ulkorajojen valvonnasta ja Schengen-sopimuksen ehtojen vastaisesta menettelystä turvapaikanhakijoiden rekisteröinnissä. Euroopan komission tuoreen selvityksen perusteella Kreikan rajavalvonnassa on vakavia puutteita.

Kreikan hallitus on syyttänyt selvitystä poliittiseksi.

Koulogloun mukaan Euroopan rajavalvontaviranomainen Frontex on tyytyväinen tapaan, jolla Kreikka on reagoinut pakolaiskriisiin. Hän huomauttaa maan olevan yhä pahoissa talousvaikeuksissa.

”Kreikkalainen yhteiskunta osoittaa uskomatonta solidaarisuushenkeä. Suojelemme ihmiskunnan arvoja toisin kuin Tanskassa, missä pakolaisten omaisuutta ja koruja takavarikoidaan”, meppi lataa.

Tanskan parlamentti hyväksyi hiljattain kiistellyn lain, jonka nojalla viranomaiset voivat takavarikoida maahan tulevilta pakolaisilta 10 000 Tanskan kruunua eli noin 1 300 euroa ylittävät varat ja arvoesineet. Laki ei koske kuitenkaan tunnepitoisia esineitä kuten esimerkiksi vihkisormuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)