Kreikkalaismeppi pakolaistulvasta: “jos 60 tulee kumiveneellä, pitäisikö heidät muka tappaa?"

Kreikkalainen europarlamentaarikko ei hyväksy EU-kumppanien kritiikkiä kreikkalaisesta rajavalvonnasta.

  • LKS 20160201 -03; Migrants arrive on the shores of the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean Sea from Turkey on a dinghy on September 10, 2015. The EU unveiled plans to take 160,000 refugees from overstretched border states, as the United States said it would accept more Syrians to ease the pressure from the worst migration crisis since World War II. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS / AFP / ANGELOS TZORTZINIS

    Siirtolaisia saapuu Kreikan rannikolle.

    ()

”EU-kumppanit valittavat ulkorajojen valvonnasta. Mitä tällä tarkoitetaan? Jos kumiveneellä saapuu 60 ihmistä, mitä pitäisi tehdä. Pitäisikö heidät tappaa? Tämä on uskomatonta”, Kreikan vasemmistolaisen Syriza-puolueen europarlamentaarikko Stelios Kouloglou toteaa Euractivin mukaan.

Kouglou kommentoi rajavalvonta-asiaa BBC:n radiohaastattelussa.

Kreikkaa on kritisoitu voimakkaasti kehnosta ulkorajojen valvonnasta ja Schengen-sopimuksen ehtojen vastaisesta menettelystä turvapaikanhakijoiden rekisteröinnissä. Euroopan komission tuoreen selvityksen perusteella Kreikan rajavalvonnassa on vakavia puutteita.

Kreikan hallitus on syyttänyt selvitystä poliittiseksi.

Koulogloun mukaan Euroopan rajavalvontaviranomainen Frontex on tyytyväinen tapaan, jolla Kreikka on reagoinut pakolaiskriisiin. Hän huomauttaa maan olevan yhä pahoissa talousvaikeuksissa.

”Kreikkalainen yhteiskunta osoittaa uskomatonta solidaarisuushenkeä. Suojelemme ihmiskunnan arvoja toisin kuin Tanskassa, missä pakolaisten omaisuutta ja koruja takavarikoidaan”, meppi lataa.

Tanskan parlamentti hyväksyi hiljattain kiistellyn lain, jonka nojalla viranomaiset voivat takavarikoida maahan tulevilta pakolaisilta 10 000 Tanskan kruunua eli noin 1 300 euroa ylittävät varat ja arvoesineet. Laki ei koske kuitenkaan tunnepitoisia esineitä kuten esimerkiksi vihkisormuksia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.