Verkkouutiset

Kansanäänestys jakaa Kreikkaa kahtia – mielenosoituksissa kymmeniä tuhansia

Gallupien mukaan kreikkalaiset ovat jakautuneet kahteen yhtä suureen leiriin sunnuntaisessa kansanäänestyksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasta tervehdittiin BBC:n mukaan hurraa-huudoin, kun hän kehotti kreikkalaisia äänestämään ulkomaisten lainojien ehtojen hyväksymistä vastaan sunnuntain kansanäänestyksessä.

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet Kreikassa mieltään toisaalta myös varoittaakseen, että ehtoja vastaan äänestäminen tarkoittaa, että Kreikka joutuu eroamaan eurosta.

Kreikan entinen lainaohjelma meni umpeen tiistaina. Pankit ovat olleet Kreikassa suljettuina maanantaista ja käteisnostorajoituksia on asetettu. Pankit on luvattu avata jälleen ensi viikolla.

Gallupien mukaan mielipiteet jakautuvat melko lailla tasan. Ipsos-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan 44 prosenttia kannatti ehtojen hyväksymistä ja 43 prosenttia vastusti sitä.

Mielenosoituksia on järjestetty sekä ehtojen hyväksymisen puolesta että niiden hyväksymistä vastaan yli kymmenessä kaupungissa. Ateenaan kokoontuneet joukot olivat kooltaan 25 000 – 50 000 hengen kokoluokkaa. Poliisin mukaan ehtojen hyväksymistä vastustavien joukot olivat suuremmat.

Alexis Tsipras kehotti kreikkalaisia ”päättämään elää Euroopassa arvokkaasti”. Hänen mukaansa ehtojen hyväksymisen puolesta äänestäminen tarkoittaisi Euroopan jättämistä.

– Me emme voi antaa heidän tuhota Eurooppaa, Tsipras sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)