Verkkouutiset

Kreikalle kerätään joukkorahoitusta – ”Jos kaikki eurooppalaiset heittävät muutaman euron…”

Kreikalle kerätään tukipakettia joukkorahoitussivustolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Euroopan unionin maissa asuu 503 miljoonaa ihmistä. Jos me kaikki heitämme muutaman euron, voimme saada Kreikan kuntoon ja pian takaisin raiteilleen”, Indiegogo -joukkorahoitussivustolle perustetun Kreikka-kampanjan sivustolla todetaan.

”Se vastaa puolikasta tuoppia Lontoossa. Tai sitä, että kaikki EU:ssa ottaisivat Feta-oliivisalaatin lounaaksi.”

Kampanjalla pyritään keräämään 1,6 miljardia euroa. Kreikalla erääntyy tänään tiistaina samansuuruinen lainaerä, jonka se on velkaa Kansainväliselle valuuttarahasto IMF:lle. Kreikka aikoo pääministeri Alexis Tsipraksen mukaan maksaa lainan takaisin vain, jos se pääsee sopimukseen velkojien kanssa lainaohjelman jatkosta.

Kampanjan perustajat lupaavat erisuuruisista rahoituslupauksista erilaisia palkintoja. Kolme euroa lahjoittavat saavat pääministeri Tsipraksen kuvalla varustetun postikortin Kreikasta, kuusi euroa lahjoittavat fetasalaatin, 10 euroa lahjoittavat pullon Ouzoa ja 25 euroa lahjoittavat pullon kreikkalaista viiniä.

Kampanja on avattu eilen. Yhdeksän aikaan tiistaina aamulla se oli kerännyt jo yhteensä noin 11 500 euroa lähes 800 ihmiseltä.

Kampanja on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa ja sitä on jaettu ahkerasti facebookissa ja twitterissä. Yhteisöpalvelu Redditin käyttäjät laskivat, että työssäkäyvät kreikkalaiset voisivat itse maksaa lainan, jos jokainen heistä lahjoittaisi noin 360 euroa.

Eräs kreikkalainen käyttäjä kuitenkin huomautti, ettei tämä enää onnistuisi, koska Kreikan hallitus on päättänyt estää rahansiirrot ulkomaille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)