Verkkouutiset

Brittitutkimus: Köyhät ja kouluttamattomat eroavat biologisesti varakkaista

Erot hormonitasapainossa saattavat selittää terveyseroja eri väestöryhmien välillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

University College Londonin tutkijat ovat löytäneet syyn sille, että yhteiskunnan heikompiosaiset näyttävät keskimäärin kuolevan aikaisemmin kuin heitä paremmin menestyneet.

Tutkimuksen mukaan näyttää siltä, että kouluttamattomat ja köyhät ihmiset vanhenevat nopeammin ja ovat haavoittuvampia taudeille, sillä heidän hormoninsa ovat epätasapainossa.

Tutkimustuloksista kertoi The Telegraph. Lehti mainitsee, että monet aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että yhteiskunnan heikompiosaiset kuolevat keskimäärin aikaisemmin. He ovat usein myös biologisesti mitattuna vanhempia verrattuna varakkaampiin henkilöihin.

Tutkimuksen mukaan alle 6 000 puntaa vuodessa tienaavilla miehillä oli kymmenen prosenttia alhaisempi testosteronitaso verrattuna niihin miehiin, jotka tienasivat yli puolet heitä enemmän.

Kouluttamattomien vanhempien tyttärillä oli puolestaan 15 prosenttia korkeampi testosteronitaso verrattuna asiantuntijoiden tyttäriin.

Miesten alhainen testosteronitaso on yhdistetty esimerkiksi painonnousuun, lihaskatoon, osteoporoosiin ja masennukseen.

Naisilla puolestaan korkea testosteronitaso yhdistyy varhaiseen murrosikään, hedelmättömyyteen ja munasarjojen vaurioihin.

Molempien sukupuolten kohdalla kouluttamattomia henkilöitä yhdistivät alhaiset kortisolitasot. Tämä saattaa aiheuttaa esimerkiksi masennusta. Myös IGF-hormonit olivat alhaisella tasolla, mikä puolestaan on yhdistettävissä heikkoon kognitiiviseen kyvykkyyteen ja normaalia korkeampaan syöpäriskiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)