Verkkouutiset

Hän nousi köyhyydestä Euroopan rikkaimmaksi mieheksi

Euroopan rikkain mies on miljardööri, joka aloitti todellisesta köyhyydestä ja jätti koulut kesken.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espanjan ja Euroopan rikkain mies Amancio Ortega ei ole nimenä monelle tuttu, mutta hänen omistamansa vaatekauppaketju Zara on maailmankuulu. 67,7 miljardin euron omaisuuden keränneen miehen tarina on vailla vertaa, kertoo Business Insider.

Ortega aloitti köyhyydestä sisällissodassa toipuvassa Espanjassa. Hänen isänsä tienasi vain noin 300 pesetaa kuukaudessa, eikä perheellä ollut varaa välillä ostaa ruokaa. Vertailun vuoksi tusina kananmunia maksoi tuolloin noin 30 pesetaa.

Amancio Ortega päätti jo varhain, ettei hänen perheensä olisi koskaan uudestaan vastaavassa tilanteessa. Koulunkäynnin hän lopetti 13–14 -vuotiaana aloittaakseen työt juoksupoikana.

Kauppaketju Zaraa Ortega oli perustamassa vasta paljon myöhemmin, hänen ollessaan lähes 40-vuotias. Maailmankuulu nimi oli sattuma, sillä yhtiön nimeksi mietitty Zorba oli varattu. Kasvun hallitsemiseksi emoyhtiöksi perustettiin kymmenen vuotta myöhemmin vielä Inditex.

Neljä vuosikymmentä kestäneen kasvun kruunasi juurikin Inditexin osakekurssien räjähdysmäinen nousu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Myös suurin osa Ortegan omaisuudesta on kertynyt tänä aikana.

Amancio Ortega ei ole viihtynyt julkisuudessa, eikä hänestä ole ollut saatavilla edes monia kuvia. Hän ei myöskään ole antanut haastatteluja vuosikymmeniin. Tämän uskotaan johtuvan miehen vaatimattomuudesta: hän ei usko olevansa yksin vastuussa kaikesta menestyksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)