Verkkouutiset

Etelän jättimäinen joulukuusi raivostuttaa Pohjois-Koreassa

Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla kymmeniä vuosia seisonut jättimäinen joulukuusi herättää tunteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

NK Newsiä siteeraavan The Guardianin mukaan eteläkorealaisten pystyttämä, myös ”Joulutornina” tunnettu valaistu teräsrakennelma, purettiin lokakuussa turvallisuushuolien takia.

Kuusi sijaitsee Gimpon alueella lähellä maiden välistä demilitarisoitua vyöhykettä. Se rakennettiin jo vuonna 1971.

Pohjoiskorealaisten mukaan kuusi on osa Etelä-Korean psykologista sodankäyntiä. Sen jouluvaloja ei ole sytytetty pariin vuoteen, koska ne ärsyttävät pohjoista.

Viime aikoina Etelä-Koreassa on alettu keskustella jättikuusen jälleenrakentamisesta. Etenkin jotkut Etelä-Korean kristillisistä järjestöistä lobbaavat ankarasti uuden rakennelman puolesta.

Puheet ovat herättäneet suuresti närää Pohjois-Koreassa.

”Kuusi ei ole vain tapa toimittaa uskonnollisia seremonioita. Se on myös kiihkeiden Pohjois-Korean vastaisten kampanjoiden symboli, jonka tavoitteena on pahentaa äärimmäistä jännitettä Koreoiden välillä”, Pohjois-Korean valtionmediassa todettiin sunnuntaina.

Eteläkorealaisen Kookminin yliopiston Pohjois-Korea-asiantuntija Balazs Szalontain mukaan Pohjois-Korea haluaa maalata joulukuusihankkeeseen osallistuvat riidankylväjinä ja luoda ristiriitoja eteläkorealaisten välille.

”Koska Etelä-Korean puolustusministeriön on hyväksyttävä kuusen valojen sytyttäminen, voivat pohjoiskorealaiset pitää Etelä-Korean viranomaisia suoraan vastuussa asiasta ja väittää, että Etelä-Korean hallinto haluaa häiritä maiden välistä vuoropuhelua”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)